BILGAIP KOÇISHTA – BIGE

BILGAIP KOÇISHTA – BIGE

1192
0
SHARE

BILGAIP KOÇISHTA – BIGE

I lindur më 15.12.1971, në Tetovë;

               AKTIVITETE TJERA PROFESIONALE
 • 2020, Vizatime per shfaqjen teatrore “Opera për tre qindarka” në regji të Qendrim Rejani;
 • 2019, skenograf në shfaqjen teatrore “kthesa” nga Tankerd Dorst, në regji të Petrit Neziri; Republika e Maqedonisë së Veriut;
 • 2018/2019, Skenograf në filmin e metrazhit të gjatë “I TRETURI”,në skenar dhe regji të Arben Thaçi; Republika e Maqedonisë së Veriut; EKSPOZITA PERSONALE
 • 2020, ekspozitë e pavarur Çifte hamam “1441 portrete”;
 • 2018, pjesëmarrës në Cite des Art, Paris (Francë); Ekspozitë në ateljen e Republikës së Maqedonisë së Veriut;
 • 2016 Galeria Nacionale, Tetovë – Republika e Maqedonisë së Veriut;
 • 2015, “Gutshaus Steglitz Galery” Berlin – Gjermani;
 • 2014, Qendra për Kulturë “RUMI”, Konja – Turqi;
 • 2013, “City Hotel Galery” Ankara – Turqi;
 • 2012, “Ejup Sultan Gallery” Istanbull – Turqi;
 • 2011, “Purpur 19 Gallery” Viena – Austri;
 • 2011, Qendra Kulturore Informative, Shkup – Republika e Maqedonisë së Veriut;
 • 2010, Galeria ” Kemal Nadir” Bursa – T9urqi;
 • 2009, Shën. Andrej, Zarë – Kroaci;
 • 2007, Muzeu i qytetit të Shkupit, Shkup – Republika e Maqedonisë së Veriut;
 • 2006, Galeria nacionale e arteve të bukura, Ankara – Turqi;
 • 2004, Qendra Kulturore Françeze, Shkup – Republika e Maqedonisë së Veriut;
 • 2004, Pendit, Istanbull – Turqi;
 • 2004, Galeria nacionale e arteve të bukura, Istanbull – Turqi;
 • 2003, Bashkimi panEuropian, Zagreb – Kroaci;
 • 2002, Qendra Kulturore Informative, Shkup – Republika e Maqedonisë së Veriut;
 • 2000, Qendra për Kulturë, Tetovë – Republika e Maqedonisë së Veriut;
 • 1996, Caffe “DOORS”,Tetovë – Republika e Maqedonisë së Veriut;

Pjesmarrës edhe në shumë ekspozita kolektive në Maqedoninë e Veriut dhe jasht!

                   FITUES I ÇMIMEVE

Konstantin Mazev – Koce, për format të vogël – Qendra Kulturore Informative, Shkup – Republika e Maqedonisë së Veriut;”Rozeta e artë”, Qyteti i Bursës – Turqi, për kontributin e dhënë në sferën e artit dhe kulturës, 2009;”28 nëntori” – fituesi i cmimit të dytë, Tetovë – Republika e Maqedonisë së Veriut;

LEAVE A REPLY