Dr. Haji Mohd Ali bin Haji Radin

Dr. Haji Mohd Ali bin Haji Radin

1538
0
SHARE

Kur rrushi lutet


Në kë kopësht
mbodha unë rrush të kuq
çdo ditë duke pritur
asnjë kokërr të vetme
mund të shoh
vetëm ca farë të mëkateve të mia
që binë në tokë.
 
U mundova t’i kap
mëkatet m’u hidhëruan
dhe buzët e mia u lutën
pa u ndal
por asnjë nga
mëkatet e mia u bën rrush!                               

Pëshpërritja e shpirtitpërse shpirti refuzon të ravgoj
sado që zemra do besueshëm
a prodhon jeta vetëm kohë
ose jeta veç e vetmuar është
edhe vdekja është vet po ashtu.
 

 
 
 
I gjallëvdekuri


pse vdekja jetën e mohon
është jeta ime, shpirti yt
sepse sytë e tu
Pash nurin e bekuar
e ti frymë lirove në secilën fjalë

 
H.MAR
Dr. Haji Mohd Ali bin Haji Radin. Krijimtaria e tij përbëhet: Antologjia e poezive dhe rregimeve të shkurta e rirulluar  of poems and short stories titled ” I gjallëvdekuri”  (DBP Brunei: 1996); Romani “Qyteti i qelqtë”,  (DBP Brunei: 2003), Anthologjine e dramave dhe tregimeve të shkurta e titulluar ” Kopështi O”, (DBP Brunei: 2003) përmbledhja me poezi “Furtuna”,(DBP Brunei: 2011); Përmbledhja me poezi “Exotis”, (DBP Brunei: 2018); dhe përmblwdhja e dramave e titulluar “Kopështi i ëndërrave”, (DBP Brunei: 2021).
 

SHARE
Previous articleSosonjan A Khan nga Brunei
Next articleFatbardh Marku

LEAVE A REPLY