Etleva Tafa- Albania

Etleva Tafa- Albania

4070
0
SHARE

5

Etleva Tafa ka lindur ne Tirane.
Ka mbaruar studimet fakultetin filologjik ne deget; Histori- Gjegografi dhe Gjuhe – Letersi.
Ka botuar disa libra me poezi dhe tregime, ndersa disa prej poezive dhe perkthimeve jane botuar ne disa gjuhe.Eshte fituese e disa çmimeve letrare, brenda dhe jashte vendit. Shume poezi dhe tregime jane publikuar ne gazeta dhe revista te ndryshme brenda dhe jashte vendit. Eshte redaktore e disa botimeve artistike dhe pjesemarrese ne disa antologji.
KrijimtariaLetrare:
1996 – Libri poetik: Gjithesi e buluar ne lot
1997- Libri me tregime: Parfumi nderrohet
1998- Libri poetik: Simfonite e leopardit
1999- Libri tregime & poezi: Hija e flokeve te tua
2001- Libri tregime & poezi: Tersun
2003- Libri poetik: A thua mendon per henen time
2006-Libri poetik: Nje email per olimp
2007- Libri poetik: Qyteti pa mure (liber kushtuar luftes ne Kosove
2015-Libri poetik: Zemra e Akilit
2015- Libri me tregime: E diela e luleve

LEAVE A REPLY