Miranda Shehu- Xhilaga/ Albania- Australia

Miranda Shehu- Xhilaga/ Albania- Australia

470
0
SHARE

Resignation

I am blowing the whistle
I have decided to blow the whistle on the world,
authority, defamation
philosophy
theology
political correctness
Kierkegaard
death rate in Afrika
Chinese spies
beaches without people
depression pills
love haters
diets, masks
bush fires
eclipses and hurricanes
those awful songs
the lyrics of which take me nowhere
plus, I want to blow the whistle on bad jokes
yep!
I just wrote a letter to God saying all that
and now I must resign
no one wants a whistle blower around
smelling like a bad breath
untrustworthy!
with that deafening whistle in their mouth
who knows what they’ll do next…


Dorëheqje

Do t’i fryj bilbilit fort, do t’i padis
Kam vendosur të padis gjithë botën
autoritetin, shpifjen
filozofinë
teologjinë
politikën korrekte
Kierkegaard-in
vdekjet në Afrikë
spiunët kinezë
bregdetet pa pushues
tabletat kundër depresionit
urryesit e dashurisë
dietat, maskat
zjarret në pyje
eklipset dhe harrikanët
këngët e shëmtuara
lirikat e të cilave më çojnë në askund
plus, do të padis edhe shakatë pa kripë
Ëhë, po!
Sapo i shkrova një letër Hyut
në të cilën ia thashë të gjitha
e tani më duhet të jap dorëheqjen
sepse askush nuk e do vërdallë paditësin
mban erë si një gojë e palarë
I pabesë!
Me atë bilbil që të shurdhon në gojë
kushedi se çfarë do të bëjë nesër

MSX

LEAVE A REPLY