Poeti nga Kosova, Fahredin Shehu, shpallet fitues në Festivalin e 8-të të...

Poeti nga Kosova, Fahredin Shehu, shpallet fitues në Festivalin e 8-të të Pranverës Kineze të Poezisë 2022 (Federata e Pekinit)

1164
0
SHARE

Poeti nga Kosova, Fahredin Shehu, shpallet fitues në Festivalin e 8-të të Pranverës Kineze të Poezisë 2022 (Federata e Pekinit)

Gala e Festivalit të Pranverës së Poezisë Kineze i është përmbajtur gjithmonë konceptit të “Poezisë së Madhe” që integron të lashtën me modernen, duke ndërthur kinezishten dhe perëndimoren.

Çmimet mbulojnë fushat e Poezisë (Poezia e Re), prpzë poetike, poezia antike, tekste, përkthime etj që ndikojnë në nritjen kulturore dhe turizmit kulturor duke u bërë që kështu këto çmime të jenë një nga çmimet më të begatshme të poezisë.

Disa nga fituesit
法赫丁·谢胡(Fahredin Shehu)【科索沃】
洛弗林·P·埃约(Lovelyn P. Eyo)【尼日利亚】
马塞尔·沙伊努罗维奇·萨利莫夫(Марсель Шайнурович САЛИМОВ)【俄罗斯】
伊登·索里亚诺·特立尼达(Eden Soriano Trinidad)【菲律宾】
斯马拉格迪·米特罗普洛(Smaragdi Mitropoulou)【希腊】
莉迪亚·基亚雷利(Lidia Chiarelli)【意大利】
安特耶·斯特恩(Antje Stehn)【德国】
埃韦利娜·玛丽亚·布加伊斯卡·贾沃卡(Ewelina Maria Bugajska Javorka) 【波兰】
潘胡里·辛哈(Pankhuri Sinha)【印度】
安东尼娅·鲁索(Antonia Russo)【阿根廷】
克劳迪娅·皮奇诺(Claudia Piccinno)【意大利】
安娜·史翠嘉(Ana Stjelja)【塞尔维亚】
米歇拉·萨纳雷拉(Michela Zanarella)【意大利】
比索·娜塔莉(Bisso Natalie)【俄罗斯】
卢西拉·特拉帕佐(Lucilla Trapazzo)【瑞士】
玛丽亚·埃里科(Maria Errico)【意大利】
叶莲娜·格里戈里耶夫娜·阿纳涅娃(Елена Григорьевна Ананьева)【乌克兰】
克桑西·洪德鲁·希尔(Xanthi Hondrou-Hill) 【希腊】
阿布杜卡赫·科西莫夫(Abdukakhor Kosimov) 【塔吉克斯坦】
伊娃·彼得罗普鲁·利诺伊(Eva Petropoulou Lianoy)【希腊】
星野真辉(Maki Starfield)【日本】
尼尔斯·哈夫(Niels Hav)【丹麦】
卡罗琳·洛朗·特朗克(Caroline Laurent Turunc)【土耳其】
克里斯托弗·奥肯姆瓦(Christopher Okemwa)【肯尼亚】

Çertifikatat e çmimeve do të jepen pas përfundimit të konferencës më 25 janar.

Më 25 janar, faqja zyrtare e transmetimit live të Gala-s së Festivalit të Pranverës së Poezisë në Pekin.

https://m.chinalink.tv/content/99192.html?dsb_user_id=11181&fuid=1713011&token=

LEAVE A REPLY