Draško Došljak

Draško Došljak

1308
0
SHARE

Poezi nga Prof. Dr. Draško Došljak, Mali i Zi

Marsi

Kujtimi nuk është dhimbje

Me qëndrim të përhershëm

Ajo është aty edhe Ai është aty

Hapat e fundit

Shikimet

Dhe porositë

E fundit

Orë pritjeje

Dhimbje

Vaji që zgjat

Dhe ngjyra e zezë

Dollapi i mbyllur

Mjaftë mbeti për dhimbje

Dhe pritje

Agim shtatori

Nuk agon çdo mëngjes njëlloj

Çdo agim nuk është i mjegullt

As shirat

Nuk janë siç ishin dikur

Aty janë ato

E njëri është i shtatorit

Shikim diellor në ardhmëri

Në qiellin që s’është i lartë

Në tokën e cila nuk është veç shkëmbore

Agimi i shtatorit është

I përhershëm

Dhe ende zbardh agimi i shtatorit

Ëndrra

Kur zgjohem

E harroj ëndrrën

Në ëndërr nuk ëndrrohet

Harroj

Bukuritë pa emër

Kujtoj natën

Për shkak të syve që i ka

Dhe natën e pres

Edhe natën e parë

Edhe të dytën

Dhe pres ta kujtoj të përjetuarën

Pritja është ëndërr

Përktheu nga origjinali:

Fahredin Shehu

SHARE
Previous articleMos lejo
Next articleNaida Mujkić

LEAVE A REPLY