Etleva Tafa- Albania

Etleva Tafa- Albania

1671
0
SHARE

5

8

27

2000- Tirane- Diplomohet ne Fakultetin –Filologji dega Histori dheGjeografi
2002- Tirane- Diplomohet ne Fakultetin- Filologji dega e dyte Gjuhe dheLetersi
2013- Tetove- Diplomohet ne Fakultetin- Filologji Tetove ne graden
Magjister Shkencash ne drejtimin Letersi Shqipe

Trajnime:
2001: Kryen nje trajnim tremujor ne Vienne per shkrimtaret e rinj ne
Insitut Kultur Kontakt Austria (si fituese e cmimit te pare ne tregimin e shkurter ne Pula teKroacise)
2009: Certificate in Business Topics for Senior Executives Bornemouth Business School International England
KrijimtariaLetrare:
1996 – Libri poetik: Gjithesi e buluar ne lot
1997- Libri me tregime: Parfumi nderrohet
1998- Libri poetik: Simfonite e leopardit
1999- Libri tregime&poezi: Hija e flokeve te tua
2001- Libri tregime&poezi: Tersun
2003- Libri poetik: A thua mendon per henen time
2006-Libri poetik: Nje email per olimp
2007- Libri poetik: Qyteti pa mure (liber kushtuar luftes ne Kosove
2015-Libri poetik: Zemra e Akilit
2015- Libri me tregime: E diela e luleve
2015 – Libri tregime&poezi: Direkt per Ty

Perkthime:
2000: Nje cikel poezish perkthyer ne Rumanisht ,publikuar ne Bukuresht ne gazetene ALBANEZUL
2000: Ne Antollogjine e Shkrimtareve Ballkanike perkthyer ne gjuhen
Maqedonase,botuar ne nje reviste ne Shkup
2000: Nje cikel poezish perkthyer ne Maqedonisht publikuar ne Shkup ne gazeten HOBA MAKEDONIHJA
2000: Ne Antollogji e Shkrimtareve Shqiptare perkthyer ne Angllisht, publikuar ne Tetove
2007: Libri”Qyteti pa mure” botuar nga Shtepia Botuese Buzuku ne Prishtine perkthyer ne anglisht nga perktheyesi AvniSpahiu.
Shume poezi dhe tregime te ndryshme te miat kane pasur nderin te perkthehen ne kohera dhe gazeta periodike te ndryshme jashte vendit nga perkthyesit dhe poetet e njohur; Xhevat Lloshi, Durim Taci, Xhabir Ahmeti, Baki Ymeri.

Pjesemarrese ne Antollogji:
2000 – “Ditet e Naimit”Antollogji poetike e shkrimtareve shqiptare botuar ne Tetove
2000 – “Taka te Larta”, Antollogji poetike e prozaike e femrave shqiptare ,pergatitur nga poeti i njohur Ali Podrimja, botuar ne Prishtine

2002- “Netet Korcare”te poezise, Antollogji Ballkanike poetike botuar ne Korce
2009- “Takimet ne Rrap”Antollogji poetike e shkrimtareve shqiptare, botuar ne Shkup

Vleresimet:
1997: Fituese e Cmimit te Pare “Lasgush Poradeci”per talentet e rinj dhene nga Ministria e Kultures– Tirane
1998: Fituese e Cmimit te Dyte “Takimet Poetike nen Rrap”zhvilluar ne Shkup
1999: Fituese e Cmimit te Trete ”Takimet Poetike te Karadakut” ne festivalin poetic zhvilluar ne Kumanove.
2001: Fituese e Cmimit te Pare”Kalimera Poetike”ne Ulqin , Mal teZi
2002: Fituese e Cmimit te Trete ne “Takimet e Poeteshave Shqiptare“ne Vushtri Kosove
2002: Mirenjohje per pjesemarrje ne“Takimet e Poeteshave Shqiptare”ne Vushtri
2003: Fituese e Cmimit te Trete “Takimet Poetike nen Rrap”zhvilluar ne Shkup
2004: Fituese e Cmimit te Dyte ne “Takimet e Poeteshtave Shqiptare”ne Vushtri
2004: Mirenjohje per pjesemarrje ne “Takimet e Poeteshave Shqiptare”ne Vushtri
2006: Fituese e Cmimit te Dyte ne” Takimet Poetikete Karadakut” ne festivalin poetic zhvilluar ne Kumanove
2009: Mirenjohje per pjesemarrje ne “Takimet e Poeteshave Shqiptare” Vushtri
2009: Repuplika e Kosoves ndan Cmimin Special per “Kontributin e Dhene ne Shkrimet e saj per luften e UCK-es
2009: Drejtoria e ArsimitVushtri ndan Mirenjohje si Poete dhe Gazetare
2010: Fituese e Cmimit te Pare “Pavarsia” ne Prishtine ne konkursin letrar qe u zhvillua nga Unioni I Shkrimtareve dhe Krtikeve te Kosoves.
2010: Poezia me e bukur ne manifestimin letrar “Takimet nen Rrap” ne Shkup
2011: Fituese e Cmimit teTrete ne Takimet e Don Mikelit ne Stubell- Kosove.
2012: Poezia me e bukur ne manifestimin letrar “Drita e Minatorit”neMitrovice dhe poezia u botua ne revisten e letrare “Fjale e Vale”
2014: Fituese e Cmimit te Pare per proze ne konkursin e Letersise se Arteve Pamore ne kuadrin e Akademise Europiane te Artit
2014: Fituese e Cmimit te Dyte per ppezi ne konkursin e Letersise se Arteve Pamore ne kuadrin e Akademise Europiane te Artit
2015: Fituese e Cmimit te Pare per tregim ne Festivali Kombetar i Letersise dhe Diaspores
Pjesemarrese ne shume aktivitete letrare,seminare,simpoziume, Kombetare si ne: Shqiperi, Kosove dhe nderkombetare si ne Maqedoni, Mal izi, Kroaci, Austrietj.
Shume poezi dhe tregime jane publikuar ne gazeta dhe revistate ndryshme brenda dhe jashte vendit. Eshte redaktore e disa botimeve artistike.

Pervoja personale:
1996-1999: Bashkepunetore ne disa gazeta dhe revista te Shqiperise,
Maqedonise e Kosoves
2000: Drejtore ne Shtepine Botuese Eva
2001: Redaktore ne gazeten letrare Kalendari letrar

LEAVE A REPLY