Kevin Higgins- Irlandë

Kevin Higgins- Irlandë

1027
0
SHARE

Kevin Higgins u lind në Londër dhe jeton në Galway, Irlandë. Në vitin 2016, revista The Stinging Fly e përshkroi Kevinin si “ndoshta poetin më të lexuar të gjallë në Irlandë. Poezitë e tij janë cituar në The Daily Telegraph, The Independent, The Times dhe janë lexuar me zë të lartë nga regjisori Ken Loach në një takim politik në Londër. Ai ka botuar pesë përmbledhje me poezi, dhe një të Re & Selected, me Salmon Poetry. Përmbledhja e tij e gjashtë Ecstatic botohet në mars nga Salmon.

Libri i luftës

Libri i luftës është i zënë me shkarravitje
një kapitull tjetër më vete
vështirë se një rrokje e së cilës është e vërtetë
ju jeni në të
duke pasur parasysh ekzistencën tuaj të vazhdueshme
në këtë pikë të tregimit
edhe pse mikroskopike
nuk je i emërtuar saktësisht
të gjithë kanë një mendim
secila pulë pulën e vet
njëri zotohet të abstenojë nga Shostakovich
një tjetër refuzon që tani e tutje të mësojë Dostojevskin
për të mos u zgjatur, një e treta clucks
që këtë mëngjes u përpoq të dërgonte
një parcelë AK47 me postë të regjistruar
të tjerët duan të rrëzojnë aeroplanë
sepse kështu bëhet paqja
dhe pilotët, ne jemi të qetësuar,
janë vetëm dëmtues
edhe pse padyshim lloji i zgjuar
nëse mund të fluturojnë aeroplanë
Fédération Internationale Féline
ka ndaluar macet ruse
nga garat e saj,
edhe pse është e paqartë nëse ka
macet morën pjesë në pushtim,
sepse kështu bëhet paqja
Ora e Grave të Radio Four po udhëzon dëgjuesit e saj
se si të bëni kokteje molotov
për të cilën të gjithë janë papritmas në favor

perktheu

Fahredin Shehu

LEAVE A REPLY