Mulaim Shehu

Mulaim Shehu

2279
0
SHARE

Mulaim Shehu, i lindur më 1954 në Rahovec.Shkollën fillore “M. Këpuska”, e përfundon në Gjakovë, ndërsa Medresenë e Meseme (5 vjeçare) “Alauddin” në Prishtinë. Studimet i përfundon në Universitetin e Bengazit, Fakulteti filologjik, dega: Gjuhë dhe letërsi arabe.
Afër 8 muaj punon në KBI Gjakovë dhe 6 muaj KBI Rahovec. Nga viti 1986-1996 punon si përkthyes arabisht-shqip në Ekipin medicinal të Kosovës në Bengazi, ndërsa prej viti 1996 deri 17.02. 2011 (deri para luftës në Libi) punon si përkthyes Arabisht-boshnjakisht në firmen “Hidrogradnja” të Sarajevës në Bengazi.
Gjatë gjëndrimit në Libi ka përkthyer nga arabishtja në shqip dhe është botuar në Bengazi në vitin 1996:
1) Libri i gjelbër (M. Gadafi)
2) Karata e Madhe pët të drejtat e njeriut në epokën e Xhamahirisë.

1) Një tufë proverash arabe (Prizren, 2007)
2) Nektari për vogëlushët (Prizren,2007)
3) Kandili i dritave (përkthim) (Logisi A Shkup, 2016)
4.) Përfundimet e shahut (Gjakovë 2016)
5).Hapjet e lojës së shahut (Gjakovë 20016)
Në botim (Gjakovë)
1) 101 Anekdota shahistike
2) 101 Urtësi shahistike
3) Nekatri për nipa dhe mbesa
4) Poezi nën hijen e palmës së oazes.

I martuar, 6 fëmijë dhe 12 nipa e mbesa i 13 në rrugë…. Jeton në Gjakovë, Rr.”Ismail Qemaili” Nr. 50.
Email: mulaimshehu@gmail.com
Facebook: Mulaim Shehu
Facebook Page: Shahu lojë art dhe shkencë
Tel: +377 44 848 090

hapjet-e-klojes-se-shahut-kopertina

hapjet-e-lojes-se-shahut-recension

perfundimet-e-shahut-kopertina

perfundimet-e-shahut-text

recensioni-perfundimete-shahut

LEAVE A REPLY