“PËRTEJ HARRIMIT”- Antologji dygjuhësore e poezisë shqipe në Gjermani

“PËRTEJ HARRIMIT”- Antologji dygjuhësore e poezisë shqipe në Gjermani

1618
0
SHARE

Antologjia dygjuhëshe shqip-gjermanisht, “Përtej harrimit”, Jenseits des Vergessens”, u botua nga Shtëpia Botuese Anthea në Berlin.

Në bashkpunim të ngushtë me Poeten, Docenten e Përkthyesen Loreta Schillock kjo ide dhe dëshirë e imja u bë realitet. Me këtë rast falënderoj të gjithë autorët dhe autorët për besimin.

Loreta Schillock


Zonja Schillock në këtë projekt ka bërë të pamunduren që ky libër në kohë të afërt të jetë në duar të lëxuesve gjerman.
Përkrahje të madhe gjetëm nga Zonja Stein, drejtorja e Shtëpisë Botuese Anthea.
Unë personalish dhe publikisht falenderoj Zonjën Schillock dhe Zonjën Stein.

Gjatë punës ishin dhe ca vështirësi, si ndërrimi i perkthyesit, etj..Në fund vendosa që të gjitha poezitë të jenë të përkthyera vetëm nga Zonja Schillock.
Kaq patëm mundësi të bënim me Zonjën Schillock për poezinë shqipe.
Ju falenderoj miq!

Këta autorë janë të përfshirë në Antologji:

ABDULLAH ZENELI …….. Gruas
(Në 40-vjetorin e martesës)

ADEM GASHI …………Kujtesa e një gruaje

AG APOLLONI ……….Drita që të shndrit mbi kokë

AGIM GJAKOVA ……..Gruas sime

ANNA KOVE ………….Mos më pyet

ARDITA JATRU ………Erdhi një ditë

ARIAN LEKA ………… Shenja të fshehta

BARDHYL LONDO ……Qyteti në depresion

BISLIM AHMETAJ ……..* * *

BLERINA GAXHA RUGOVA …..Teo

DEMIR GJERGJI ………Flaut

DONIKA DABISHEVCI ……….Kryqzueme para tij

DRITA ADEMI …………Kurr nuk i kam dashtë retë

DRITAN KIÇI …………..Më mungon

EMIL P. ASDURIAN ……….Mos më zgjo…

FAHREDIN SHEHU ………..Bija ime

FATMIR TERZIU …………..Nëna

FATOS ARAPI ……………..Si s’të desha pak më shumë

HEKURAN HALILI ……….Bukë me hënë

ILIRE ZAJMI ……………..Vjeshta është grua

ILIRIAN ZHUPA ………….Përgatitje për një udhëtim të largët

ILIRIANA SULKUQI ………Mbrëmë fjeta me poetin

LEDIA DUSHI ………….* * *

LORETA SCHILLOCK …………Brenga kujtimesh

LULZIM HAZIRI ……..Një gjeth çaji

Botues: ANTHEA, Berlin, 2022.

http://anthea-verlag.de/index.php/webshop/buecher/loreta-schillock-drita-ademi-hrsg-pertej-harreses-jenseits-des-vergessens-detail

Shkruan Drita Ademi

LEAVE A REPLY