Zehnija Bulić- Serbia

Zehnija Bulić- Serbia

2337
0
SHARE

***

Humba forcë për çdogjë

As dielli, as dita e re

nuk e lëvizin klorofilin

në venat e mia.

Vetëm kur ata djelmoshat

si dikur

kërcitnin në oborrin tim,

zemra do të flakërohej po i takoi.

Huazimi i zjarrit

Në fëmijëri

nëna më çonte

të merrja zjarr te komshikja.

Më pas

afër zemrës diçka u ftoh

Dhe ika te të huajt që të ngrohem.

Plaku

nga toka e Gjermanëve

në shtëpi kthehet me një gacë në gjokës.

Shtrati
 
Nëna e shtrirë në shtratin medicinal
Ka telekomandën ballë krevatit
Ngreh shpinën e shtangur
Avit shtratin kah sofra
E largon nga shporeti.
 
Derisa jam në punë,
Druaj –
Se nëse ndalet rryma, nëna nuk do të punoj.


Zehnija Bulić u lind në Paljev afër Tutinit. Diplomoi në filologji, dega e gjuhës Seebokroate në Universitetin e Prishtinë.

Ka botuar libra me poezi si në vijim.

Fryma e kohës

Plepi as në gjysmë

Lëkuar e babait

Huazimi i zjarrit.

Botoi romanet:

Groteska intime

Grepi

Copa e letrës

Duke pritur Turqit.

Jeton në Novom Pazar.

LEAVE A REPLY