Armend Ademi

Armend Ademi

2920
0
SHARE

• I lindur më vitin 1977 në Kumanovë.

• Ka mbaruar në Universitetin Shtetëror të Tetovës, Dega e  Pikturës, në klasën e Prof. Tahir Emra me vitin 2002. Që nga viti 2003  punon  si profesor i artit në Sh.M.K. Gjimnazi ,, Ismet Jashari ,, – Likovë  dhe Sh.M.K Gjimnazi ,, Sami Frasheri,,-  Kumanovë.

• Kurse:

        – Certifikata e kursit të gjuhës angleze III, IV, V, VI

        – 2005 Njohuritë themelore të Teknologjisë së Informacionit (USAID)

        – Integrim në mësim  2006 (USAID)

        – Projekti per modernizimin e  arsimit 2008 (BRO)

        -2009 Mësime dhe leksione krijuese(USAID)
 

        – 2010 EDUBUNTU (EDB)

        – 2011 Parandalimi dhe   abuzimi me substancat psikoaktive (Instituti Trimbos)

        – Forumi për Ekologji i vitit 2012 (BE)R.e Bulgarise

        – 2014, 2015, 2016 integrimi ndëretnik në arsim, Projekti (PINA)

        – Byroja për Zhvillimin e Arsimit (BZHA)        

        -Qendrës për Arsim dhe Aftësim Profesional (AAP) USAID.

 • EKSPOZITA kolektive:

 – Ka marrë pjesë në disa ekspozita grupore:

         • 2005,06,07,11,12,13,14,15,16,17,18  – Galeria e Arteve, Kumanovë

         • Galeria e Arteve 2007, Shkup – Në kuader te artistëve nga R. e Maqedonisë

         • 2002,03,04,12,14- Galeria e Arteve, Tetovë

         • 2010,11,12,13,14,15, 16,17,18 ,, DRAUDAKUM,, Shoqata e Artistëve  Gostivar

         • 2008 – Galeria e Arteve, Prishtinë, Kosovë

         • 2012 100 Vjet Pavarësi – ,,Ultra,, Kumanovë

• EKSPOZITA  personale:

         • 2014, 15 – Galeria e Arteve, Kumanovë, Gostivar, Tetovë, Shkup.

         • 2016 – ART GALLERY MC, Nju Jork USA

         • 2017 Qendra për Kulturë, Kumanovë

         • 2018 Qendra për Kulturë, Gostivar

         • Ka marrë pjesë në disa koloni:

         • Në Maqedoni, Kosovë, Shqipëri, Turqi – e tjerë.

• Skenografia dhe Kostumografia të realizuara :

         – 2016

– Teatri  Trajko Prokopiev nga Kumanova

Autori: Joe Orton

Drama: ,,Plackitësit,,

Regjia: Ben Apoloni

Kostumograf: Armend Ademi

         -2015

– Teatri Trajko Prokopiev nga Kumanova

Autor: Nazmi Beqiri

Drama: “Rrënjët e kullës”

Regjia : “Vebi Qerimi”

Scenograf: Armend  Ademi

           -2014

– Teatri Trajko Prokopiev nga Kumanova

Autori: Ray Cooney

Drama “Mbledhje  në Parlament”

Regjia : Sulejman Rushiti

Scenograf: Armend  Ademi

            -2013

– Teatri Trajko Prokopiev nga Kumanova

Autori: Arthur Miller

Drama: “Shtrigat e Salemit”

Regjisor :Sefedin Nuredin

Kostumograf : Armend  Ademi

– Teatri Trajko Prokopiev nga Kumanova

Autori: Xho  Orton

Drama: “Çfarë ka parë shërbëtorja”

Regjisor: Kastriot Sakipi

Scenograf : Armend  Ademi

 Email: ar.ademi77@gmail.com                                                   Kontakt: 078 353 041

 Web faqja;  www.artademi.com  

????????????????????????????????????
SHARE
Previous articleCelia Kurdab Hamadeh
Next articleKomunikatë për medie

LEAVE A REPLY