HERMES

HERMES

780
0
SHARE

(Terziu qiellor)

Në atë ecje kujtoj se si përziheshin kristale

të moçme si rruaza të imta bojëmustarde

ndër gishtat e përgjakurtë këmbëve që bën udhët e gjata të jetësme gjemba të shtruara

ato, me halle ngarkuar se donim të tjerët t’i bëjmëtë kamur në këtë botë, e vetë të ngjitemi në sfera dhe botë blu, ku rreshin kristalet në vend të shiut dhe aromë majdanozitë pështjellë si batanije prej reve jeshile

atje në hapësira ndër zona të shtresuara

me të gjitha ngjyrat e shkëlqimit dhe qindra nuansa të së bardhës që të shndërojnë në tjetër vete, një pashë më lartë se masa e ngritur e Vetëvetisë

për ta takuar Terziun qiellor i cili t’i preu

dy masa të Shpirtit. Njërën të veshur me pambuk të bardhë e tjetrin me filur jeshil dhe të flladshëm.

SHARE
Previous articleRezultati konkursa
Next articlein Memoriam

LEAVE A REPLY