Alma Idrizi

Alma Idrizi

2515
0
SHARE
????????????????????????????????????

Alma IDRIZI
Biography – English
Multimedia artist whose works include Digital Photography, Painting, Sculptor, Drawings, Illustration, Video, Animation, Jewelry design etc.
She is born in 1985 in Skopje – Macedonia, where she lives and works, starting with drawing and painting from the early years in 1998.
As a well educated artist, she starts her education with Applicative Art School, continuing with the Academy of Fine Arts, where she studied Painting, Fashion Design and protection of Cultural Heritage and continues it with Master in Multimedia design and Master Studies of Cultural Science.
In the years 2010-2013 she has participated in many projects Funded by the US Ambassadors Fund for Cultural Preservation in Macedonia.
She started exhibiting her work during the 2003 in Museum of Contemporary Arts in Macedonia, and since then she is represented in numerous collective and personal exhibitions and her works are part of many public and private collections, in Macedonia, Albania, Kosovo, Turkey, Argentina, Uruguay, Italy etc.
Since the Year 2014 she has been very active on the art stage with participation of a numberes exhibitions, from which we will separate :
Biennale of Wales – G.Britany, Saloon d’Autumne, Paris – France, Gallery Kobro in Lodz – Poland, CAM Museum – Italy, Culture C. in Prague – Czech Republic,
Culture C. – Turkey, Pallazo Modello – Croatia, Culture center of Thessaloniky, Culture C. Ulcinj – Montenegro, Gallery Zvono – Sarajevo, International Art Festival Paratissima, International Art Festival Survival – Italy, The Felbach center – German-Kosovo center of Art, Culture C. – Pristina, Culture C.- Gostivar,
Culture C.- Kicevo, Culture C.- Skopje, Art Festival – Struga, Gallery of Faculty of Art Aksaray – Turkey, Gallery of Faculty of Art Pristina etc.
Her interests in art are ranging from the application of classical art to contemporary artistic expressions types. She examines all modes of artistic expression, experimenting with mixing materials, artistic languages and the intrinsic value of these modes of expression and character to the tiniest details.
Her use of media is based on the need to represent the works in their full sound, due to the need for complete unrestricted freedom of existence, as a result of internal moral plan purity of purpose, which itself causes mental vibrations that stimulate the urge for research essential to each of us.

Biografi – Shqip
Alma IDRIZI
është artiste multimediale, veprat e së cilës janë prezentuar përmes fotografisë digjitale, skulpturës, pikturës, vizatimit, ilustrimit, videove, animacioneve, modës dhe përpunimit dhe dizajnimit të stolive dhe bizhuve.
E lindur ne 1985 në Shkup – Maqedoni, ku jeton, dhe punon duke filluar me pikturë nga viti 1998.
Ka mbaruar shkollen e mesme te Artit Figurativ – degën e pikturës, pastaj vazhdon ne Akademijen e Arteve Figurative ku studijon degën e pikturës me dizajnin e modës dhe mbrojtjen e Trashëgimisë Kulturore dhe vazhdon me Masterin në Multimedia dizajn, njeashtu dhe Master i Shkencave kulturore.
Gjatë viteve 2010-2013 ka marrë pjesë në më shumë projekte për mbrojtjen e trashëgimisë kulturore në Maqedoni, të financuara nga ambasada e SHBA-së. Punën e saj ka filluar ta ekspozojë që në vitin 2003 në Muzeun e arteve bashkëkohore në Maqedoni dhe që atëherë ajo është prezentuar në shumë ekspozita kolektive dhe personale dhe veprat e saj janë pjesë e shumë koleksioneve publike dhe private në Maqedoni, Shqipëri, Kosovë, Turqi, Argjentinë, Uruguaj, Itali etj.
Nga viti 2014 ajo është shum aktive në skenën artistike duke u prezentuar në shum ekspozita personale dhe të përbashketa, nga te cilat do ti veqojm :
Bienalen e Wales – Britanija e M., Saloon d’Autumne, Paris – France, Galleri Kobro në Lox – Poloni, CAM (KAM) Museu – Itali, Q.Kulturës në Pragë – R. Çeke, Galrija Xvono – Sarajevë, Q.K. Turqi, Pallaco Modello – Kroaci, Q.K. Selanik-Greqi, Q.K Ulqin- Mali i Zi, Festvali internacional i Arteve Paratissima, Festivali internacional i Arteve Survival- Italy, Q. e artit Fellbah – Kosove, Q.K. Prishtine, Q.K. Gostivar, Q.K. Kërcove, Q.K. Shkup, Festivali i Arteve Dream On – Struge, Galerija e arteve prane Akademisë së arteve Aksaraj – Turqi etj.
Interesat e saj artistike ndryshojnë nga aplikimi i artit klasik deri te llojet bashkëkohore artistike të shprehjes.
Ajo i studion të gjitha mënyrat e shprehjes artistike duke eksperimentuar me përzierjen e materialeve dhe gjuhëve artistike.

????????????????????????????????????

SHARE
Previous articleAndrei Azsacra
Next articleHow to make Mold and tree pot

LEAVE A REPLY