Gerry Loose

Gerry Loose

1206
0
SHARE

Gerry Loose është një poet dhe aktivist anti-bërthamor që jeton në Ishullin Bute, Skoci, i cili punon kryesisht me subjekte nga bota natyrore, veçanërisht me bimët, si dhe me botën e gjeopolitikës. Puna e tij gjendet e gdhendur dhe e krijuar në Parqe, Kopshtet Botanike dhe në peizazhe natyrore, si dhe në galeri, spitale etj.

fjalët

 në gjuhën e vjetër të popullit tim

 nuk ka fjalë për plumb

 në vend të kësaj ka kuptimin e fjalës

 ngjyra e barit të freskët në rritje

 në gjuhën e vjetër të popullit tim

 nuk ka fjalë për tank

 në vend të kësaj ka kuptimin e fjalës

 person që kultivon pemishte

 në gjuhën e vjetër

 nuk ka fjalë për bombë

 ka një fjalë të bukur

 për dashurinë e motrave

 në atë gjuhën e vjetër të popullit tim

 nuk ka fjalë për copëza

 në vend të kësaj është kuptimi i frazës

 një person që mbledh tufa bletësh

 në atë gjuhë të hijshme

 fjala për fëmijët e mi është e saktë

 njësoj si fjala për fëmijët tuaj

 nëna ime njësoj si e jotja

 edhe pse në atë gjuhën e vjetër kishte

 fjalë për faj dhe për krim

 kishte edhe shumë fjalë për të pafajshmit

 dhe një fjalë për të thënë të vërtetën

 mbi të gjitha në atë gjuhë të vjetër

 aty është fjala për paqen

 derisa fjalët e reja të harrohen

 paqja është fjala që do ta përdor çdo ditë

 derisa bota ta mësojë atë gjuhë të vjetër

 çdo ditë më me zë e më të fortë: paqe

SHARE
Previous articleKevin Higgins- Irlandë
Next articleFahredin Shehu

LEAVE A REPLY