Jack Grady

Jack Grady

1459
0
SHARE

Jack Grady është një themelues i Ox Mountain Poets me bazë në Irlandë.

Poezia e tij është botuar në më shumë se një duzinë vendesh dhe është përkthyer në frëngjisht, spanjisht, portugalisht, greqisht dhe rusisht. Ai ka lexuar në ngjarje ndërkombëtare të poezisë në Marok, Portugali, Spanjë, Rusi dhe Belgjikë. Poezitë e tij të publikuara përfshirë edhe takime të drejtpërdrejta; Crannóg; Pratik; Bojë, djersë dhe lot; Poet Lore; The Worcester Review; Ulstermani i ndershëm; Drita e dritares 47; Rishikimi Ekfrastik; Shmangia e shiut; Poezia mesdhetare; Alameda 39; Mauvaise Graine; Poesia a Sul; το κοράλλι (Korali); dhe të tjerët. Koleksioni i tij Resurrection (Lapwing, 2017) u nominua për Çmimin T.S. Eliot.

KTHIMI IM I SIGURTË
(In Memoriam)
për nënën time

Lamtumirën e themi edhe njëherë.
Po e themi me sytë tanë
në mish e dallojmë të dytë
e kjo na tregon se kjo është lamtumira e fundit.

Besoj se jam unë që e lë
jo vetëm në tokën
me zall të pafund dhe vapën përvëluese
një vend mija milje larg,
shkretëtirën që e lexoj në sytë e saj.

Kurrë nuk do të arrijë,
sikur lufta do të më varros
në një varr të paemër
ose jeta ime do të mbarojë
në avionin e goditur nga fati;

dhe, ajo gjithnjë brengoset
saherë që shkoj për aq gjatë
se ajo nuk do të më takoj më,
jam i sigurtë se kësaj radhe
unë asnjëherë nuk do të kthehem.

Po, po e shoh vdekjen time në sytë e saj,
vetëm që më vonë të kuptoj
të sajat do të vërtetojnë
kthimin tim të sigurtë.

Përktheu

Fahredin Shehu

LEAVE A REPLY