Komunikatë për medie

Komunikatë për medie

2999
0
SHARE

Senati i Akademisë UNIVERSUM, në Lugano të Zvicrës i dha plaketën e artë presidenciale dhe Diplomën e Doctor Honoris Causa si dhe Akademik honorabël pranë kësaj Akademie, shkrimtarit Fahredin Shehu. Fahredin Shehu edhe më herët, për punën e tij kreative, është shpërblyer me çmime të rëndësishme si: Medalje e artë nga Filipine për letërsinë si urë lidhëse mes kombeve, çmimi Veilero në Itali, çmimi Naaji Naaman në Liban etj. Shehu është autor i 18 librave të botuar ku nëntë prej tyre në Anglisht, Italisht, Serbisht, si dhe ka hartuar disa Antologji të poezise bashkëkohore. Është i përkthyer në dhjetra gjuhë botërore si anglisht, frëngjisht, spanjisht, greqisht, hebraisht, persisht, kinezisht, japonisht, bahasa, malteze, frisiane, bullgarisht, rumanisht, serbisht, maqedonisht, gjuhë rome etj., dhe ka marrë pjesë në shumë festivale botërore si në Maqedoni, Francë, Belgjikë, Itali, Malta, Izrael, Liban, Egjipt, Turqi etj. Shehu është drejtor për kulturë të Inner Child Press International LTD. në New Jersey. Fahredin Shehu është drejtor i festivalit ndërkombëtar të poezisë i cili mbahet tash e pesë vite, çdo shtator në Rahovec.

http://www.rahovecpost.com/2019/06/27/fahredin-shehu3-shpallet1-doctor-honoris-causa-ne-universitetin-universum-ne-lugano-te-zvicres/?fbclid=IwAR14YAjja9oOoLiKQBo_cqETWurawAWrzBunGyrqkHdfdKZSzMEshRha4XY
SHARE
Previous articleArmend Ademi
Next articleTian Yu

LEAVE A REPLY