Bekim Greiçevci

Bekim Greiçevci

1989
0
SHARE

“BIG EYES”

S’i të t’them?
S’ka rëndësi aspak!
Je motër e dashur, shoqe , grua….
apo cila do që do të jesh
Apo cila je…! Shipirti yt I Lirë
e bën të purport edhe natën e varrit.
Motër,, grua, shoqe e dashur!?
C’të bëjmë, na kanë rrethuar shumë Ujq e Ujkonja,
Por ne jemi në Majë, mos të dridhet aspak qerpiku,
se nuk mundën të na arrijnë për së gjalli.
Atëhere kur na kanë “mallkuan Zotrat”,
sikur Margaret Keane..,
Ti e din mire kur ajo i punonte “BIG EYES” ose
Ajo, që pikturonte ‘Sytë e Mëdhenj’!
E gjithnje fshihet prej vajzës, fqinjëve e të gjthëve,
mos ta shohin, duke pikturuar, se ËALTER KEANE Burri i saj,
vet ligësia ai.
Tha ne fillim publikisht dhe gjthmonë:
Se Unë jam Piktori I Tyre i “BIG EYES”!
Sa gjatë e duroi Margareta….!?
Ti je larg dhe nuk ke mundësi, ne asnjë mënyrë;
T’më shkrush një fjali në letër, sidomos për Margaret’ën!!!
Por Ty, moter, grua, dashnore, shoqe….
Që ke ikur….
Burri yt nuk t’vjedh Artin tënd kurrë, se
Asnjëherë nuk e pate një të tillë…
Jetove gjthmonë vet, s’i Asketët e Nepalit.
Po këta, që lexojnë e shohin vepren tënde,
janë Ata, burra me bark të madh e që nuk Dehën kurrë,
sepse ashtu kanë lindur!

big-eyes

LEAVE A REPLY