Kubeja e jeshiltë

Kubeja e jeshiltë

653
0
SHARE

O ti nur prej Nuri i krijuar

që rri ulur në fronin prej nuri

në kuben e jeshtiltë prej nuri

bojë qafë- rosaku

sot kur evokoj emrin tat

në gishtin e madh të dorës së majtë

shkruaj emrin tënd

tek e mbaj te kocka nër kafkë

që i thonë fërkem gjeniu

e të therras, e të thërras, e të thërras…

për njeriun pambarim herë tek sa

gjuha më thahet dhe për qiellëz

më ngjitet si kur kam frikë e

sikur tërqethet e tërë qenia

jo nga frika, por nga përulësia.

Përndritë këtë ignoramus që mban

emrin e gjyshit të drejtë i cili

na la herët!

Më rrëfe atë që njeriu i thotë dije

e ne ende nuk zvetnojmë njeri

as përbuzim injorancën të cilën

ata e admirojnë si putin e fshehtë,

si talismanin e pabojë të bërë

gjatë solsticit pranveror diku

në cipën e zemrës së cilës

unë i them lakmi djallëzore të

kleronazizmit, i cili e mori në qafë

këtë popull të tërë, të programuar

të dojë dhe të punojë, të punojë

menjëherë pas lutjes së mëngjesit

dhe pas përmendjes në varg të

Emrave të Mëdhenj të Tij.

Herët kur ata zgjohen, para se 

këndezi ta rrah alarmim e zgjimit.

Rahovec është ky –

“Kubeja jeshile e Kosovës”,

kur rri i vetmuar një haberdar

që e thotë këngën e Diellit

atë më të dashurën, tënden.

Barabar duke dhënë frymën

e përzier me polenin e rrushit

pa pritur të na përkulen njerëzit

të vetmen gjë e presim ne është

“Të na lënë të qetë, po ata gjahtarë

që lirojnë zagarë, por ne mish gjakues nuk jemi,

nuk lëmë gjurmë me aromë hekuri të nxehur”

O ti nur prej Nuri

që rri ulur në fronin prej nuri

në kuben e jeshtiltë prej nuri

sot kur evokoj emrin tat…

Përndritë këtë ignoramus që mban

emrin e gjyshit të drejtë i cili

na la herët!

#FAHREDINSHEHU

27 mars 2023

Rahovec

LEAVE A REPLY