Osman Demiri

Osman Demiri

707
0
SHARE

I lindur, 25.02.1965

Shkollimi:

1984 – Shkolla e Mesme e Orientuar Fashion Design.

1990 – Diplomoi ne Fakultetin Filologjik ne Shkup.

1993 – Specializoi ne shkollen private te Fotografise “John Kaverdash Scool”, ne Milano.

2011 – Master në Universitetin per Film dhe Arte Audiovizuele, drejtimi “Kamera Filmike”.

Kariera profesionale:

1991 – Bashkepunetor i gazetes “FLAKA”.

1992 – Redaktor i Javores “JETA”

1993 – Asistoi ne laboratorin professional te fotografi U. Furini ne Mantova.

1994 – Bashkepunetor i gazetes “La voce di Mantova”.

1995-2004 – Udhehoqi Studion e Fotografise Minolta, ne Gostivar.

1997 – Korespondent i gazetes RILINDJA.

1999 – Udheheqes i Radios “FILLIMI I RI”, Projekt i UNHCR-se.

1999 – Ligjerues ne Shkollen Verore te Fotografise. Gostivar.

1999-2005 – Ligjerues i Fotografise ne Fakultetin e Artit, ne Universitetin e Tetoves.

2003 – Udheheqes dhe ligjerues ne Kursin e Fotografise QYTETI IM, Gostivar.

1998 – 2000 – Regjisor i serialit (8 episoda) dokumentar televiziv “FSHATI IM”.

2000 – Drejtor i fotografise i filmit televiziv TRANZICIONI.

2003 – Drejtor i Fotografise i filmit dokumentar NJE JETE PER LIRI.

2006 – Drejtor i Fotografise i filmit te metrazhit te shkurter AKSIONI.

2007 – Regjisor dhe drejtor fotografie ne filmin “PORTRETI”

2007 – Regjisor i filmit “DASHURI NE GRURE”

2003- 2005 – Anetar i Keshillit per Radiodifuzion te R se Maqedonise.

2008 – Regjisor i filmave te shkurte: “RRUGA”, “DITARI” dhe “HEROI”

2008 – Drejtor i fotografise ne filmin “MARATONA”.

2009- 2013 – Kryetar i Shoqatës së Artistëve Figurativ të Maqedonisë DRAUDACUM.

2019 – Kryetar i Bordit të Teatrit të Gostivarit

2022 – Profesor ne Universitetin Shteteror te Tetoves dhe Universitetitn Nene Tereza ne Shkup.

Ekspozita personale:

1996 – Gostivar, galleria La Mirage.

1996 – Prizren, galleria RADA.

1997 – Gostivar, galeria La Mirage.

1997 – Gostivar, galeria Europa.

1999 – Kampi i refugjateve Cegran.

2001 – Shkup, Alternativa.

2002 – Itali, Muzeo Di Guidizzolo.

2002 – Itali, Muzeu i Qytetit, Milano.

2008 – Shqiperi, Muzeu i Qytetit- Vlore.

2008 – Muzeu EDËARD LEAR, Berat- Shqiperi.

2008 – Shkup, Galeria Nacionale Mala Stanica.

2008 – Salsburg, Austri.

2008 – Boston.SHBA.

2008 – Beograd, Novi Sad, Sombor, Banja Luka.- Serbia.

2008 – Apolloni- Fier, Shqiperi.

2008 – Land Salsburg, Austri.

2008 – Galeria GURI MADHI, Korçë.

2009 – Galeria UPSD, Istanbull.

2009 – Ansan Sanat Galerisinde, Antalya, Turqi

2009 – Brisel, Belgjike

2010 – Galeria PODRUM, Novi Sad, Serbi

2010 – Galeria STOLP, Maribor, Sloveni

2011 – Galerija IFSAK, Istanbul

2011 – Galeria Nacionale, Tetove

2012  – Universiteti privat ILIRIA Prishtine

2013 – Pallati i Kultures,Negotine, MK

2013 – Galeria e Qytetit Veles, MK

2015 – Galeria e Qytetit te Fierit

2015 – Teatri Kombetar, Tirane

2016 –  Galeria Nacionale CIFTE HAMAM, Shkup

2019 – MC Gallery, New York

2019 – Fellbah- Haus, Suhareke

2020 – Shtepia e Flamurit, Korçë

2022 – Galeia Oda, Shkoder

Mbi 60 ekspozita kolektive ne Maqedoni dhe jashte.

Osman Demiri (1965), Kumanovë. Jeton dhe vepron në Gostivar

Shkolla e Mesme Fashion Design. Fakulteti Filologjik në Shkup. Shkolla e Fotografisë “John Kaverdash Scool” në Milano. Master në Universitetin për Film dhe Arte Audiovizuele, drejtimi “Kamera Filmike” në Shkup. Bashkëpunëtor i gazetës “FLAKA”, Redaktor i Javores “JETA”, korespondent i gazetës RILINDJA. Drejtor fotografie në filmat “Maratona”, “Aksioni”, “Ditari” dhe filma dokumentar “Fshati im”, “Një jetë për liri”. Regjisor i filmave të shkurtër “Heroi”, “Rruga”, “Portreti” dhe pjesmarrës në disa festivale. Anëtar jurie dhe kurator në konkurse dhe ekspozita të fotografisë në Maqedoninë e Veriut, Shqipëri, Kosovë, Serbi, Turqi, Bullgari etj. Ligjerues i Fotografisë në Universitetin e Tetovës. Themelues i Shkollës Verore të Fotografisë “Qyteti im” dhe My Way”. Ish kryetar i Shoqatës së Artistëve Figurativ të Maqedonisë së Veriut Draudacum. Drejtor i Galerisë KULT.

Ekspozita personale në:

Gostivar, Tetovë, Prizren, Shkup, Prilep, Veles, Milano, Guidizzolo, Salsburg, Boston, Maribor, Beograd, Novi Sad, Berat, Korcë, Stamboll, Antalia, Brisel, New York, Prishtinë, Tiranë, Preshevë, Suharekë etj.

Mbi 150 ekspozita kolektive në Maqedoninë e Veriut dhe jashtë.

Osman Demiri was born in 25.02.1965, Kumanovo, Republic of North Macedonia

Education:

1984 – High School of Fashion Industries, Kumanovo

1990 – Faculty of Philology, Skopje

1993 –John Kaverdash Scool, Milano

2011 – Master of Film Camera, University for Audiovisual Arts, “ESRA” Paris-New York- Skopje

Career:

1991 – Collaborator of the newspaper “FLAKA”.

1992 – Newspaper editor of “JETA”

1995-2004 – Leader of Photography Studio “Minolta”, Gostivar

1997 – Reporter for the newspaper “Rilindja”

1999 – Radio broadcaster of “FILLIMI I RI”, UNHCR project

1999 – Lecturer at Summer Photography School, Gostivar

1999-2005 – Lecturer at the Faculty of Arts, University of Tetova.

2003 –Lecturer at Photography Course “QYTETI IM”, Gostivar

1998 – 2000 – Director of documentary “FSHATI IM” (8 episodes)

2000 – Photography director of “TRANZICIONI”

2003 – Photography director of the documentary film “NJE JETE PER LIRI”

2006 –Photography director of the short film “AKSION”

2007 – Producer and film director of the short film “PORTRETI”

2007 – Film director, “DASHURI NE GRURE”

2003- 2005 – Member of The Broadcasting Council of Republic of North Macedonia.

2008 – Film Director of “RRUGA”“DITARI”. and “HEROI”

2008 – Potography Director of “MARATONA” film.

2009- 2013 – Head of Macedonia’s Artists Association

Solo Exhibitions:

1996 –Gallery “La Mirage”, Gostivar- Republic of North Macedonia

1996 –Gallery RADA, Prizren- Kosova

1997 – Gallery “La Mirage”, Gostivar- Republic of North Macedonia

1997 – Gallery “Europa”, Gostivar- Republic of North Macedonia

1999 – Refugee Camp, Cegrane, Gostivar- Republic of North Macedonia

2001 –Alternativa, Skopje- Republic of North Macedonia

2002 – Muzeo Di Guidizzolo, Italy

2002 – Milano City Museum, Italy

2008 – Vlora City Museum, Vlorë, Albania

2008 – EDËARD LEAR Museum, Berat, Albania

2008 –National Gallery Mala Stanica, Skopje- Republic of North Macedonia

2008 – Salzburg, Austria

2008 – Boston. USA

2008 – Beograd, Novi Sad, Sombor, Banja Luka.- Serbia.

2008 – Apollony- Fier, Albania

2008 – Land Sazburg, Austria

2008 – Gallery GURI MADHI, Korçë- Abania

2009 – Gallery UPSD, Istanbul-Turkey

2009 – Art Gallery “Ansan”, Antalya- Turkey

2009 – Brussels- Belgium

2010 – Gallery “PODRUM”, Novi Sad- Serbia

2010 – Gallery STOLP, Maribor- Slovenia

2011 – Gallery IFSAK, Istanbul- Turkey

2011 – National Gallery, Tetova-Republic of North Macedonia

2012 – University ILIRIA, Pristina- Kosova

2013 – Cultural Centre, Negotino- Republic of North Macedonia

2013 – City Gallery, Veles- Republic of North Macedonia

2015 – City Gallery, Fier- A-bania

2015 – National Theatre, Tirana- Albania

2016 – National Gallery “CIFTE HAMAM”, Skopje- Republic of North Macedonia

2019 – MC Gallery, Manhattan- New York

2019 – Felbach Haus, Suhareke- Kosova

2019 – Culture Center, Presheva Serbia

2022 – Gallery ODA, Shkoder, Albania

Over 80 group exhibitions in North Macedonia and abroad.

LEAVE A REPLY